Τα «φάουλ» του Ηρακλή στο θέμα της αδειοδότησης Τι αποκαλύπτει το σκεπτικό της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/571690118C2D37CD876F9519FAF6BF1B.jpg 

Πέμπτη 12 Μαίου 2011
Ο Ηρακλής δεν πληροί τα νομικά και οικονομικά κριτήρια για να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της...
ΕΠΟ, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία.
Κατά την άποψη της πλειοψηφίας ο φάκελος που κατέθεσε η ΠΑΕ Ηρακλής:
1. Δεν πληροί τα νομικά κριτήρια των άρθρων 43 και 44 του Κανονισμού αφού δεν κατατέθηκαν εντός των νόμιμων προθεσμιών.
2. Η ΠΑΕ εξακολουθεί να οφείλει διάφορα ποσά σε ποδοσφαιριστές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 31/12/2010.
3. Δεν προέκυψε η εξόφληση των ποδοσφαιριστών Τούμα και Μπόσνιακ στους οποίους οφείλονται 100.000 ευρώ.
4. Στην πρωτοβάθμια επιτροπή δεν προσκομίστηκε απόδειξη εξόφλησης ή διακανονισμού με τον Ελευθερόπουλο. Συμφωνία διακανονισμού υποβλήθηκε εκπρόθεσμα κατά την εκδίκαση της έφεσης η οποία δεν φέρει το γνήσιο της υπογραφής του ποδοσφαιριστή.
5. Δεν προέκυψε από τα δικαιολογητικά εξόφληση του Βούκοβιτς ύψους 82.000 ευρώ.
6. Δεν αποδείχτηκε εξόφληση οφειλής κατόπιν σχετικής απόφασης της FIFA στον ποδοσφαιριστή Μαλαγκουένο.
7. Η εξουσιοδότηση του Γιάντση για την εξόφληση της οφειλής του υποβλήθηκε εκπρόθεσμα κατά τη διαδικασία της έφεσης.
8. Τρεις υπογραφές του Γκουζέλα, τρεις του Βλάχου και δύο του Ελευθεριάδη είναι εξόφθαλμα διαφορετικές στα δύο έγγραφα που φέρουν το γνήσιο της υπογραφής τους.
9. Το γνήσιο της υπογραφής του Μπούρμπου ουδεμία σχέση έχει με την υπάρχουσα στο σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό και είναι εξόφθαλμα διαφορετική.
10. Σωρεία εγγράφων προσκομίστηκε μετά την καταληκτική ημερομηνία και δεν υπήρχαν στον φάκελο κατά την πρωτόδικη εκδίκαση, που σημαίνει ότι η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης είναι καθ΄όλα νόμιμη.
11. Από την έκθεση του ορκωτού λογιστή προκύπτει αρνητική καθαρή θέση της ΠΑΕ 9.605.115 ευρώ για την οποία συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των άρθρων 47 και 48 του Ν. 2190/1920, δηλαδή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΠΑΕ.
12. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας την προηγούμενη χρήση, δεν πραγματοποιήθηκε.
13. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ανέρχονται σε 11.197.592 ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις σε 4.260.832 ευρώ.
14. Το ποσό που απαιτείται άμεσα για την κάλυψη αναγκών της ΠΑΕ ανέρχεται σε 7.716.760 ευρώ, ενώ υπάρχουν μακροπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις ποσού 4.032.114 ευρώ.
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Κατά την άποψη του μειοψηφήσαντα προέδρου της επιτροπής Εφέσεων κ. Δημήτρη Γυφτάκη, η ΠΑΕ Ηρακλής πληροί τα νομικά και οικονομικά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ενώ έχει διακανονίσει τις υποχρεώσεις της σε ποδοσφαιριστές.
Ο κ. Γυφτάκης υποστηρίζει ότι:
1. Επιτρέπεται από τον Κανονισμό η εκπρόθεσμη συμπλήρωση των ελλείψεων που διαπιστώνονται από το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ.
2. Η ΠΑΕ Ηρακλής ουδέν ποσόν οφείλει στους ποδοσφαιριστές Ντα Σίλβα, Σεμπάστιαν Γκαρσία και Αλεξάντερ Βούκοβιτς.
3. Απεδείχθη ότι κατόπιν εγγράφων συμφωνιών που καταρτίστηκαν με τους Γιάντση, Γκουζέλα, Βλάχο, Μπούρμπο, Ιωαννίδη, Στάμου, Ελευθερόπουλο, Στάικο και Μαυρίδη το γνήσιο της υπογραφής των οποίων έχει θεωρηθεί νομίμως, ότι έχει διακανονισθεί ο τρόπος καταβολής των οφειλομένων.
4. Ουδεμία οφειλή υπάρχει προς τους ποδοσφαιριστές Τουμά, Βόσνιακ και Μπόνα μετά τις καταβολές που έγιναν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
5. Η καθαρή αρνητική θέση της ΠΑΕ ήταν 9.605.115 ευρώ στις 31/10/2010 έναντι 9.023.896 ένα χρόνο νωρίτερα, που σημαίνει ότι αυτή διαμορφώθηκε από ζημιές προηγούμενων χρήσεων και από άλλες διοικήσεις.

ΒΗΜΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣhttp://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks