ΕΛΠΙΔΕΣ...ΠΛΕΙ ΟΦ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της νέας χρονιάς σε Ηρακλή, Πανιώνιο και με αυτό το δεδομένο (αν η απόφαση διατηρηθεί), οι δύο ομάδες θα ...αγωνίζονται του χρόνου στη Β' Εθνική.
Ηρακλής και Πανιώνιος έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των εφέσεων αυτών μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας (κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα).
πηγή mikriliga.com
Αυτό σημαίνει ότι από τη Football League, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ, θα ανεβούν πέντε ομάδες, δυο απευθείας και τρεις από τις τέσσερις που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου. Ο Διαγόρας όμως, διά στόματος του προέδρου του έχει δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ενώ πολύ πιθανόν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο ΟΦΗ που μαστίζεται  από οικονομικά προβλήματα. Σε περίπτωση που Διαγόρας και ΟΦΗ δεν κατορθώσουν να συμμετάσχουν, τότε αυτόματα τις θέσεις τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 8η θέση και 9η θέση της βαθμολογίας. Πανθρακικός και Βέροια κατέχουν την 8η και 9η θέση με 41 βαθμούς ενώ ο Πιερικός βρίσκεται στη 10η θέση με 40 βαθμούς, με μόλις τρία παιχνίδια να υπολείπονται. Συνεπώς, αν οριστικοποιηθεί η μη συμμετοχή των Ηρακλή και Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα της Super League αλλά και η αδυναμία των Διαγόρα και ΟΦΗ να συμμετάσχουν στα πλέι οφ, Πανθρακικός, Βέροια και Πιερικός έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες να πάρουν τις δυο θέσεις. Υπενθυμίζεται πως την τελευταία αγωνιστική ο
Πιερικός αγωνίζεται στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, αγώνας που δεν αποκλείεται να κρίνει το ένα εκ των δυο εισιτηρίων ενώ στα άλλα δυο παιχνίδια, παίζει την 32η ημέρα με τον Εθνικό Αστέρα εκτός έδρας και υποδέχεται τον ΟΦΗ την προτελευταία αγωνιστική στην Κατερίνη.
Θα πρέπει ο Πιερικός να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν και να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα του Σούλη Παπαδόπουλου με το δίπλωμά του του το οποίο δημιούργησε εμπόδιο στη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Πιερικού στη Super League, έχει λυθεί μιας και ο τεχνικός του Πιερικού έχει ήδη αναβαθμίσει το δίπλωμά του.
Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας είχε υποσχεθεί ρεπό στους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε περίπτωση που κερδίσουν τη Δόξα, τελικά αυτό δεν ίσχυσε, προφανώς γιατί στην...άκρη του μυαλού τους, άπαντες στο πιερικό "στρατόπεδο" έχουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Όπωσδήποτε το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό το διήμερο 30 Απριλίου-1 Μαΐου όταν αφ' ενός θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό το θέμα της αδειοδότησης για Ηρακλή και Πανιώνιο αλλά και έχει γίνει και το παιχνίδι της Καισαριανής εκεί όπου η νίκη για τον Πιερικό είναι "μονόδρομος" για να μην "ξυπνήσει" πρόωρα από το όνειρο των  μπαράζ. http://katerinisport.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks