Οι «πράσινοι» 76-74 την Μπαρτσελόνα - Ήττα 81-72 των «ερυθρόλευκων» στην Ιταλία Θρίαμβος και ματς μπολ για τον ΠΑΟ, με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

http://s.enet.gr/resources/2011-03/pao-mpasket-thumb-medium.jpg 
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Κοντράστ συναισθημάτων των δυο “αιωνίων” στην προσπάθεια τους να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε (στο κατάμεστο ΟΑΚΑ) και ...δεύτερο θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα (76-74) και έχει πλέον ματς μπολ! Με 3η νίκη την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, σφραγίζει το εισιτήριο πρόκρισης για τη Βαρκελώνη, αφήνοντας έξω το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, με τη δεύτερη ήττα (81-72) από τη Σιένα βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Την Πέμπτη, καλείται επί ιταλικού εδάφους να κάνει το 2-2 και να διεκδικήσει την άλλη εβδομάδα σε 5ο ματς στο ΣΕΦ την πρόκριση. Σ’ ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε για μία ακόμα φορά εντυπωσιακά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κέρδισε με 76-74 και έκανε το 2-1 στην προημιτελική φάση. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε εκ νέου άμυνα για σεμινάριο, «κλείδωσε» τα ατού των «μπλαουγκράνα» και με τον Διαμαντίδη να… οργιάζε (17 πόντοι, 7 ασίστ) και πλέον χρειάζεται τη νίκη την Πέμπτη το βράδυ, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Final 4. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός ρυθμού σε όλο το ματς και έμειναν ζωντανοί ως το τέλος χάρη στην ευστοχία τους στα τρίποντα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στη Σιένα, καθώς ηττήθηκε με 81-72 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα την Πέμπτη, προκειμένου να κερδίσει στην ιταλική πόλη και να μεταφέρει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Τα πολλά λάθη κόστισαν στους Πειραιώτες, που είχαν τους παίκτες τους κλειδιά σε κακή βραδιά. Ιδιαίτερα ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι Ιταλοί, από την πλευρά τους, χωρίς να παίξουν ιδιαίτερα καλά χάρη στην σκληρή άμυνά τους έκαναν το 2-1.
Στα άλλα δύο παιχνίδια, η Μακάμπι έκανε εύκολα το 2-1 επικρατώντας με 81-60 της Κάχα Λαμποράλ και η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε νέο μπρέικ, νικώντας μέσα στη Βαλένθια με 66-75.(enet.gr)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks