Ιστορική νίκη για ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια σκόρερ (video)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010




Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2010

Η 4η Νοεμβρίου του 2010 θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των ΠΑΟΚτσήδων καθώς ο Δικέφαλος πήρε μία ακόμη ιστορική νίκη στην Τούμπα, αυτήν την φορά απέναντι στην Βιγιαρεάλ με σκόρερ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 70'.
Ο ΠΑΟΚ "έλιωνε σίδερα" την Πέμπτη το..βράδυ και δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτόν τον αγώνα έχοντας μάλιστα στο πλευρό του τους χιλιάδες πσιτούς οπαδούς που γέμισαν την Τούμπα. Πλέον ο Δικέφαλος βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα "συγκατοικεί" με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (νίκησε με 2-0 μέσα στο Βέςλγιο την Μπριζ) και περιμένει την Μπριζ στην Τούμπα ώστε με νίκη να "κλειδώσει" την πρόκριση μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων στο Europa League.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τους Ισπανούς και δίκαια έφτασε στη νίκη, με γκολ που προήλθε από τη συνηθισμένη κομπίνα του στα στημένα, με τον Βιεϊρίνια να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από δεξιά.


Βαθμολογία 4ου ομίλου (σε 4 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-4)
4. Κλαμπ Μπριζ 2 (2-5)

Πάταγο έκανε ο οπαδός που ντύθηκε Άραβας.. επενδυτής και βρίσκεται στις εξέδρες της Τούμπας για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση!


Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Άλτιντορ μπήκε στην περιοχή του Κρέσιτς, αποφεύγοντας τον Κοντρέρας, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας έκανε έγκαιρη έξοδο και μάζεψε την μπάλα, προτού ο Αμερικανός γίνει απειλητικός.

Σε μία αντίστοιχη φάση στην άλλη εστία, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φωτάκης έβγαλε κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος δεν πρόλαβε τον Ντιέγο Λόπεθ, που μάζεψε την μπάλα μπροστά στα πόδια του διεθνή επιθετικού.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς σημειώθηκε στο 12', με τον Σακελλαρίου να σεντράρει από αριστερά, τον ίβιτς να παίρνει μία εντυπωσιακή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ.

Η πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, και τρία λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια με παράλληλη μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στο βάθος της εστίας της Βιγιαρεάλ.


Η απάντηση για το "κίτρινο υποβρύχιο" ήρθε στο 20', όταν ο πάντα επικίνδυνος αριστερός μπακ, Χοάν Καπντεβίλα, δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο έδιωξε με γροθιές ο Κρέσιτς, και αφού πρώτα η μπάλα είχε βρει στον Κοντρέρας.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε λίγο, λόγω και μιας κροτίδας που έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή. Εκτός αυτού, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν και τον Βλάνταν Ίβιτς να τραυματίζεται (γύρισε το πόδι του) και να αντικαθίσταται στο 41' από τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατά βάση την υπεροχή, αλλά να μην τη μετουσιώνει σε κάποιο γκολ.

Ο Ελ Ζαρ ήταν ο δράστης στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, όταν στο 49' επιχείρησε ένα σουτ, αλλά είδε την μπάλα να μην έχει πολλή δύναμη και να φεύγει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Λόπεθ.


Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νιλμάρ απέφυγε με υπέροχες ντρίμπλες 2-3 αντιπάλους, αλλά δεν βρήκε στόχο, αφού το σουτ του έφυγε πάνω από την εστία του Κρέσιτς.

Στο 54' χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Φωτάκη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος ανέλαβε ρόλο εκτελεστή, αφού έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λόπεθ βρισκόταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.

Στη συνέχεια δοκίμασαν κάποια σουτ εκτός περιοχής οι Σαλπιγγίδης και Ελ Ζαρ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά το γκολ ήρθε στο 70ό λεπτό, στην πρώτη του εκτέλεση κόρνερ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, ως συνήθως, ανέλαβε να εκτελέσει το κόρνερ από δεξιά, ο Βιεϊρίνια πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε και σ' έναν αμυντικό, κατέληξε στα δίχτυα του Ντιέγο Λόπεθ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Λήξη αγώνα. Ο ΠΑΟΚ παίρνει μία ιστορική νίκη!

93'
Σουτ του Καθόρλα έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς

93' Ένα λεπτό ακόμα για να λήξει ο αγώνας

90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων

90' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Φωτάκη ο Λούσιο Φιλομένο

87' Κίτρινη κάρτα στον Μουσλίμοβιτς

85' Πιέζει η Βιγιαρεάλ για την ισοφάριση αλλά ο ΠΑΟΚ κρατάει

80' Το σκορ παραμένει 1-0 ενώ στο Βέλγιο η Ντιναμό νικάει 2-0 την Μπριζ

72' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ.
Στην θέση του Μουσάκιο ο Μοντέρο

70' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0 με σκόρερ τον Βιεϊρίνια. Ο Γκαρσία εκτελεί όμορφα το κόρνερ, ο Πορτογάλος ίπταται και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτα! Η γνωστή κομπίνα του ΠΑΟΚ στο κόρνερ δίνει ξανά γκολ στον Δικέφαλο

69' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης βγάζει πάσα στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος με ωραία ενέργεια και κοντρόλ με το στήθος μπαίνει στην περιοχή κάνει το σουτ με τον Λόπεζ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

68'
Τα τελευταία δέκα λεπτά ο ΠΑΟΚ έχει οπισθοχωρήσει  με την Βιγιαρεάλ να πιέζει και τον Ρόσι να κάνει την διαφορά από την στιγμή που μπήκε μέσα στο γήπεδο

68' Αλλαγή για την Βιγιαρεάλ. Στην θέση του Κάνι ο Καθόρλα

65' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Σαλπιγγίδη ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

61' Αλλαγή για την Βιγιαρεάλ.
Στην θέση του Άλτιντορ ο Ρόσι.

58'
Δυνατό καλό σουτ του Βιεϊρίνια μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Λόπεζ

54' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
Ωραία ενέργεια του Βιεϊρίνια που δίνει στον Φωτάκη ο οποίος μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση κάνει το σουτ αλλή μπάλα φεύγει άουτ. Ο μέσος του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πλασάρει στον Σαλπιγγίδη που ήταν ελεύθερος

50' Ντριμπλάρει δύο παίκτες ο Νιλμάρ κάνει και του σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα φεύγει άουτ

48' Πάσα ακριβείας του Γκαρσία από την άμυνα του ΠΑΟΚ η μπάλα φτάνει σέξω από την μεγάλη περιοχή της Βιγιαρεάλ με τον Ελ Ζαρ να σουτάρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου



Λήξη ημιχρόνου

40' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Ίβιτς ο Ελ Ζαρ

39
' Ο Ίβιτς έχει χτυπήσει και σύντομα θα γίνει αλλαγή. Ο Ελ Ζαρ θα είναι αυτός που θα τον αντικαστήσει

32' Μία κροτίδα που ρίχνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκάει πίσω από τον επόπτη και διακόπτεται προσωρινά ο αγώνας για 1 λεπτό αλλά ξεκινάει αμέσως ξανά

28' Κίτρινη κάρτα για τον Άνχελ


27' Πολύ όμροφο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικες.

22' Ο ΠΑΟΚ ελέγχει τον αγώνα με σωστά κοψίματα στην μεσαία γραμμή παίρνει επιθέσεις και θα μπορούσε σε μία από αυτές να είχε σκοράρει

21' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος βγαίνει σε αντεπίθεση ο Ίβτις δίνει στον Φωτάκη ο οποίος από τα όρια της περιοχής και ακάλυπτος δοκιμάζει το σουτ αλλά μπλοκάρει ο Λόπεζ.

20' Ευκαιρία για την Βιγιαρεάλ.
Σουτ του Κάνι έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει στον Τσιρίλο και αλλάζει πορεία αλλά σωστή αντίδραση από τον Κρέσιτς που αποκρούει σε κόρνερ

19' Πολύ μακρινό σουτ του Φωτάκη η μπάλα φεύγει άουτ

15' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Πολύ όμορφη σέντρα από τον Φωτάκη στον ακάλυπτο και επερχόμενο Σαλπιγγίδη ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

14' Κίτρινη κάρτα στον Νιλμάρ ο οποίος εμπόδισε τον Κρέσιτς στο βολέ

13
' Κίτρινη κάρτα στον Κοντρέρας για φάουλ πάνω στον Άλτιντορ. Ο Άλτιντορ είναι ως τώρα ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Ισπανών

12' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα από τον Σακελλαρίου ο Ίβιτς σηκώνεται πιο ψηλά από όλους από το ύψος του πέναλτι, πιάνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύφει λίγο άουτ
10' Παιχνίδι τακτικής ως τώρα με τις δύο ομάδες να είναι ιδιάιτερα προσεχτικές και να περιμένουν τον αντίπαλο.

Ευκαιρία για την Βιγιαρεάλ! Ο Άλτιντορ μετά από κάθετη πάσα έκανε κούρσα προς την εστάι του ΠΑΟΚ, νίκησε τον Κοντρέρας στηνν μονομαχία αλλά λίγο πριν πλασάρει ο Ντάριο Κρέσιτς έπεσε σωτήρια στα πόδια του και έσωσε τον ΠΑΟΚ από σίγουρη παραβίαση της εστάις του

2' Εκτέλεση φάουλ για την Βιγιαρεάλ, κεφαλιά από τον Μουσάκιο από το ύψος του πέναλτι η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρέσιτς.

1' Ξεκίνησε ο αγώνας.

19:50: Σε λίγα λεπτά ξεκινάει ο αγώνας

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης
Καμία έκπληξη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο Μάκης Χάβος χρησιμοποιεί τους παίκτες που δοκίμαζε καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα Σακελλαρίου, δεξιά Μπουσαϊντί και στο κέντρο Κοντρέρας και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Φωτάκης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, θα βρίσκεται ο Βλάνταν Ίβιτς.
Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο, Μουσάκιο, Μαρτσένα, Άνχελ Λόπεζ, Μπρούνο, Βαλέρο, Κάνι, Καπντεβίλα, Νιλμάρ,
(ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks