O από την Εξοχή Πιερίας στο γήπεδα των ΗΠΑ !

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
http://politispierias.blogspot.com
Το ελληνικό μπάσκετ έχει παράδοση στην παραγωγή ταλέντων, ακόμα κι αν κάποιοι εξ αυτών μεγαλώνουν εκτός συνόρων. Ο Νίκος Γκάλης αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει μία ονειρεμένη καριέρα, ερχόμενος σε μικρή ηλικία από τιςΗΠΑ.
Προς Θεού, ο Γκάλης είναι μόνο ένας και δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία συγκρίσεων και απλά αναφέραμε το όνομά του, επειδή είναι το πλέον χαρακτηριστικό στο χώρο και επειδή δεν θέλαμε να ...αναφερθούμε σε παιδιά που τώρα πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα (αδέρφια Καλάθη), ή που οι "μεγάλοι" θα... σφάζονταν στα πόδια τους (Κώστας Κουφός).

Αυτή την περίοδο πάντως στην πολιτεία Νορθ Καρολάινα γεννιέται ένα νέο αστέρι. Ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, έχει όλα τα εχέγγυα, προκειμένου να φτάσει κάποια στιγμή ψηλά και να καθιερωθεί στο μπασκετικό στερέωμα. Πρόκειται για τον Μάικ Δημητρόπουλο! 

Ο Μάικ, ο οποίος κατάγεται από την Κατερίνη έχει εκπλήξει τους πάντες, καθώς αποδεικνύεται... λίρα εκατό. Το ύψος του (2μ00), του επιτρέπει να αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, όσο και σε αυτή του σμολ φόργουορντ.

Ο 16χρονος άσος "βγάζει μάτια" στο σχολικό μπάσκετ, κάνοντας τους ανθρώπους του σχολείου του Veritas (κλασσικό χριστιανικό στις ΗΠΑ) να παραμιλούν μαζί του. Τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά, καθώς το "νταμπλ νταμπλ" είναι κάτι που συμβαίνει στις… κακές του βραδιές! 

Το στυλ παιχνιδιού του είναι εντυπωσιακό, καθώς έχει συνεισφορά σε όλους τους τομείς. Πέραν από το σκοράρισμα, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα του ατού, προσφέρει λύσεις στα ριμπάουντ, συμβάλλει στην οργάνωση του παιχνιδιού, μοιράζοντας ουκ ολίγα έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, ενώ δεν παραμελεί και τα αμυντικά του καθήκοντα, όντας εξαιρετικός μπλοκέρ, αλλά και "κλέφτης". Τί άλλο να κάνει δηλαδή; 

Πέρυσι πραγματοποίησε κάποιες προπονήσεις με την Εθνική ομάδα των Εφήβων, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις (αν και μικρότερος ηλικιακά), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως αν δουλευτεί κατάλληλα, θα καταφέρει να φτάσει ψηλά μέσα στα επόμενα χρόνια…

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks