Σύσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Πιερίας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Πιερίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ ..στη Ν. Έφεσο Πιερίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε η αντιδήμαρχος Δίου αρμόδια για θέματα Αθλητισμού κ. Μαρία Τσιμήτρη, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πιερίας καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων του νομού.
Ο κ. Κουκοδήμος
Στην έναρξη της συζήτησης ο κ. Κουκοδήμος περιέγραψε στους εκπροσώπους των σωματείων την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Αθλητισμό, μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές αρμοδιοτήτων και υπουργείων, σημειώνοντας πως επικρατεί ένα πραγματικό "μπάχαλο" και ακόμη και οι εργαζόμενοι της ΓΓΑ δεν γνωρίζουν που υπάγονται.
Τόνισε πως όλη αυτή η κατάσταση έχει σοβαρό αντίκτυπο στον Αθλητισμό και στα προβλήματα που δεν σταματούν αλλά διογκώνονται. Αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο του Αθλητισμού στους τομείς της Παιδείας αλλά και της Υγείας και ζήτησε από τους εκπροσώπους των Σωματείων παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες να συνεχίσουν την προσπάθεια, φέρνοντας τους νέους στα γήπεδα.
Στόχος της συνάντησης, όπως τόνισε ο κ. Κουκοδήμος είναι να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση και καταγραφή, τώρα, στην έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου για τα προβλήματα, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε υποδομές, στο θέμα της χρηματοδότησης, και να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.
Σε ο,τι αφορά ειδικότερα το πρόβλημα των επιχορηγήσεων που εδώ και 3 χρόνια έχουν παγώσει, ο κ. Κουκοδήμος επανέλαβε την πρότασή του για την καταβολή τους απευθείας από τον ΟΠΑΠ. Σημείωσε πως με τις συνενώσεις των δήμων και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, θα αντιμετωπιστούν επιπλέον προβλήματα στη συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών κέντρων, γηπέδων κ.λ.π. και θα πρέπει έγκαιρα να υπάρξει σχεδιασμός για την κάλυψή τους.
Θα υπάρξει σημαντική αδυναμία να καλυφθεί το κόστος τόνισε ο κ. Κουκοδήμος και θα πρέπει αυτού του είδους τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Στη συνάντηση που αναπτύχθηκε οι εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΠΣ Πιερίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη λειτουργία και στελέχωση του Αθλητιατρικού Κέντρου της ΕΠΟ στην Κονταριώτισσα, τις υποδομές των γηπέδων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γηπέδων των ομάδων μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, την έλλειψη εξοπλισμού των γηπέδων και φυσικά το μεγάλο θέμα των επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει καταγραφή των ελλειμμάτων σε υποδομών και σε εξοπλισμό από όλες τις ομάδες.ΠΙΕΡΙΚ ΑΝΤΙΛ-αθλητισμός

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks