Τέσσερις μονομάχοι, μία κούπα

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο 
στόχος των τεσσάρων...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-5-2010ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-5-2010
"Οι Έλληνες μπορούν..."
Τσίλντρες, Γιαννάκης με το τρόπαιο της Euroleague Μπόλικη... Ελλάδα περιελάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ρωτήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και είπε χαρακτηριστικά: "Οι Ελληνες μπορούν". Ο έτερος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ήταν ο Αμερικάνος Τζος.. τσίλντρες.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: "Είναι αλήθεια ότι αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα, μας δημιουργούν στεναχώρια. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να δείξουμε πως οι Ελληνες μπορούν. Με σκληρή, δουλειά, καθαρό μυαλό και πίστη, μπορούμε να πετύχουμε. Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται στόχους, για να γίνουμε υπομονετικοί και ενθουσιώδεις. Το μπάσκετ ήταν πάντα ένας τρόπος για να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να τους πούμε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια ικανοτήτων και υπομονής και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Καθ' όλη τη χρονιά παίξαμε καλά, χρησιμοποιήσαμε τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας και φτάσαμε ως εδώ. Και τώρα θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο στην Ελλάδα χαρούμενο".
Ο
Τζος Τσίλντρες από την πλευρά του ανέφερε: "Το πρώτο μάθημα είναι ότι πρέπει να φτάνεις μέχρι τέλους. Πέρυσι χάσαμε στον ημιτελικό, όμως, εγώ έχω ιδιαίτερες προσδοκίες για εμένα και την ομάδα μου. Ελπίζω να κερδίσουμε. Ηταν πιο εύκολη η φετινή χρονιά για εμένα. Αιστάνθηκα πολύ άνετα με τους συμπαίκτες μου. Όλα αυτά επηρέασαν θετικά και την καθημερινή μου ζωή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθα στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι για όσα έχουμε πετύχει και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Στο μπάσκετ πρέπει να είσαι πάντα ανταγωνιστικός. Θέλεις πάντα να είσαι ο καλύτερος. Το ίδιο θέλω και εγώ. Στο φάιναλ φορ παίζεις κόντρα στους καλύτερους και θέλεις να κερδίσεις. Αυτό είναι το κίνητρό μου και της ομάδας μου".
Την
Παρτιζάν εκπροσώπησαν οι Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και Ντούσαν Κέτσμαν. Ο προπονητής της Παρτιζάν αναφέρθηκε και στο φάιναλ φορ της Γάνδης που έγινε το 1988 λέγοντας: "Στην Γάνδη οργανώθηκε το πρώτο φάιναλ φορ και πράγματι ήμουν εκεί ως προπονητής της Παρτιζάν�Εκεί ήταν και ο φίλος μου που βρίσκεται παραδίπλα. Είχαμε αναμετρηθεί για την 3η θέση. Θυμάμαι τον Γιαννάκη, ο οποίος ήταν υπέροχος χαρακτήρας, παίκτης και αμυντικός. Από τότε έχουν περάσει χρόνια και το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές του τότε με το σήμερα. Αλλά παίκτες όπως οι Πάσπαλι, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ήταν τόσο μεγάλοι αστέρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν άλλον. Ηταν φανταστικοί".
Αναφερόμενος γενικά για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και την παρουσία της ομάδας του στο Παρίσι, είπε: "Χαίρομαι που είμαστε στο Παρίσι, που είναι η πόλη του Φωτός. Το Παρίσι σίγουρα είναι η καλύτερη πόλη για τέτοιους τελικούς. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το ματς της Παρασκευή. Είμαστε υγιείς και ήρεμοι. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αποτέλεσμα. Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να περάσουμε στον τελικό. Ότι κι αν γίνει πάντως, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας".

Ο
Ντούσαν Κέτσμαν από την πλευρά του ανέφερε: "Η Παρτίζαν είναι η πιο νέα ομάδα στην Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε πολλές φορές παλιά, αλλά τώρα θα παίξουμε απέναντι σε δυνατές ομάδες. Ήρθαμε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ως σήμερα, σταθήκαμε και τυχεροί, ήρθαμε εδώ και πρέπει να επωφεληθούμε την ευκαιρία. Να δώσουμε τη μάχη μας ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να προσπαθήσουμε περισσότερο. Εμείς παίζουμε σαν ομάδα, βλέπουμε πως προχωράει ο αγώνας. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και δίνουμε ό,τι καλύτερο. Προσπαθούμε να δείξουμε ικανότητες και να βελτιωθούμε".
Για λογαριασμό της
ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησαν οι Εβγκένι Πασούτιν και Τράγιαν Λάνγκντον. Ο Πασούτιν επισήμανε: "Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Μια ομάδα με πολλές αλλαγές, καινούργιους παίκτες, νέους που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια. Κάποιοι από τους παίκτες μας είναι πάντα παρόντες, πραγματικά χαιρόμαστε. "Η Ευρωλίγκα είναι ό,τι καλύτερο, η γιορτή του μπάσκετ και θεωρώ ποως το Final Four είναι κάτι το ξεχωριστό. Μπορεί να 'χεις υπέροχη ομάδα, αλλά να απογοητευτείς από το αποτέλεσμα. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα. Ελπίζουμε να κερδίσουμε. Είναι ένας ημιτελικός και σκεφτόμαστε πως θα πάμε στον τελικό. Πρέπει να περάσουμε από αυτόν πρώτα. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό, εδώ κι έναν χρόνο.
Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, παίζουν πολύ καλά. Όμως ένα ματς, είναι πάντα ένα ματς. Είναι σημαντικό για τους οπαδούς και τους θεατές. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα με παράδοση και στόχο να κερδίζει τα Final Four. Αισθάνθηκα από την αρχή την πίεση και ευχαριστώ την ομάδα μου. Πιστεύουν σε μένα και προσπαθούν για να πάμε ως τον τελικό και να τον κερδίσουμε. Αυτός είναι ο μόνος στόχος. Είναι διαφορετική η περυσινή Μπάρτσα από τη φετινή. Το παιχνίδι της είναι καλύτερο και πιο δυνατό. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και την ομάδα τους. Δύσκολο να κάνει κάποιος σύγκριση".

Από την πλευρά του ο
Τράιαν Λάγκτον ανέφερε: "Έχω ιδιαίτερη τύχη που μπορώ να παίζω σε μια ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ. Η συμμετοχλη στο Final Four είναι κάτι το θετικό. Μπορούσα να προσφέρω, είναι και θέμα πείρας. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Στον αγώνα με την Μπάρτσα θα 'ναι δύσκολα τα πράγματα για μας, αλλα τρέφω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μου. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για 40 λεπτά. Υπάρχουν τακτικές και στρατηγικές που μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση στο γήπεδο. Σκοράρει καλά η Μπάρτσα και έχει σωστή τακτική. Είναι κίνδυνος αυτός, αλλά παίζουμε καλή άμυνα. Έχουν νέους και παλιούς, είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά θα δούμε. Δεν είναι τόσο ανησυχητικό ότι άλλαξε προπονητής. Είμαστε καινούργια ομάδα, με νέο πυρήνα παικτών. Θέλουν χρόνο, έχουν γίνει παιχνίδια που δεν πήγαμε καλά. Έπρεπε όμως να προσφέρουμε χρόνο στην ομάδα. Το ξέραμε και αυτό συνέβη. Θα έπρεπε να περάσουμε από αυτό το σημείο. Όταν ξεκινάς και κερδίζεις, αποκτάς εμπιστοσύνη. Από τους 24 μείναμε 4 και εργαστήκαμε σκληρά και ανυπόμονα. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτά είναι τα κίνητρα. Να 'μαστε ήρεμοι, παρά την πίεση".
Τέλος, οι
Τσάβι Πασκουάλ και Ρίκι Ρούμπιο μίλησαν για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Ο Πασκουάλ ανέφερε: "Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Μπάρτσα είναι στους τέσσερις καλύτερους σε μια τόσο όμορφη πόλη όπως το Παρίσι. Ελπίζουμε να μας φαίνεται ωραία και μετά τον τελικό. Βελτιωνόμαστε συνεχώς στην Ευρωλίγκα και στο Πρωτάθλημα και φτάσαμε εδώ με εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, διάθεση και όρεξη για να κάνουμε άλλο ένα βήμα. Πρώτα από τον ημιτελικό κι αν κερδίσουμε θα συνεχίσουμε. Δεν είμαστε όπως η ΤΣΣΚΑ, που είναι πιο έμπειρη και από τις τέσσερις ομάδες. Έχουν πολλούς παίκτες με πείρα, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα μας και ότι θα συνεχίσουμε την καλή πορεία. Ελπίζουμε να κερδίσουμε και να ικανοποιήσουμε τους πάντες. Θα δούμε και το περυσινό ματς, όταν σε τρία λεπτά ο Σισκάουσκας με κάποιες ενέργειες είχε δώσει διαφορά στην ομάδα του. Τώρα το σενάριο δεν ξέρουμε ποιο θα είναι. Γνωρίζουμε πως παίζει η ΤΣΣΚΑ και με τους περιφερειακούς και με τον Πλάνινιτς. Θα δούμε αν μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να ελέγξουμε τη συγκίνησή και το στρες μας".
Τέλος, ο
Ρίκι Ρούμπιο είπε: "Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο η ηλικία. Είτε είσαι 15 χρόνων είτε 19, αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάθεση και η ψυχολογία. Εμαθα πολλά και από τους συμπαίκτες μου, θέλω να το πω αυτό". Όσο για το αν είναι δύσκολο να θεωρείται μία ομάδα φαβορί σχολίασε: "Όλοι χαιρόμαστε, το επιδιώκαμε και τώρα θέλουμε να επωφεληθούμε. Θα 'χουμε απέναντί μας την ΤΣΣΚΑ, είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε αν παίξουμε το παιχνίδι που ξέερουμε. Όσο περισσότερη πείρα έχεις, είσαι και τόσο πιο ήρεμος, αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι. Δεν χρειάζομται ιδιαίτερο κίνητρο. Όταν ξεκινάς μια προσπάθεια, καθημερινά έχεις κίνητρο".(http://www.novasports.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks