Πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
Πρωταθλημα Δ' Εθνικης
Κλείδωσε την άνοδο μετά τα χθεσινά αποτελέσματα
Α.Ε Ποντίων Κατερίνης - Γρεβενά Αεράτα 1-0
Με τα χθεσινά αποτελέσματα η Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης κλείδωσε ουσιαστικά την πρώτη θέση και την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Και το λέμε αυτό γιατί μετά την δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη της στο χθεσινό παιχνίδι με τα Γρεβενά και την ήττα της Νάουσας στη Φούφα η διαφορά ανέβηκε στους εννιά βαθμούς και πλέον είναι ...αδύνατο αν όχι πάρα πολύ δύσκολο να την καλύψει η 2η της βαθμολογίας ομάδα της Νάουσας που έχει μάλιστα και πιο δύσκολο πρόγραμμα από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Α.Ε. Ποντίων που καρποφόρησε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό με το γκολ που πέτυχε ο νεαρός Γιάννης Παπαδόπουλος που είχε μπει στο παιχνίδι δύο λεπτά νωρίτερα. Μέχρι να φτάσουμε στο 1-0 οι παίκτες της Α.Ε. Ποντίων έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και ευτυχώς ο νεαρός Παπαδόπουλος ήταν πιο εύστοχος από τους συμπαίκτες του και μετά το γκολ που πέτυχε έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του που πλέον δεν είναι απλά το φαβορί αλλά η σίγουρη πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου.
Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ
Στο 5΄ ο Κουμορτζής σούταρε από το σημείο του πέναλτι μόνος και αμαρκάριστος αλλά έχασε τη μοναδική αυτή ευκαιρία αφού το σουτ που έκανε έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 19΄ ο Νάκας με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας ο Καλουσίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 28΄ ο Βίδρας με πολύ ωραία ενέργεια διώχνει σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Κεστελίδη.
Στο 40΄  ο Νάκας  με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον προωθημένο Παπαγιαννόπουλο που έπιασε σουτ πάνω στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βίδρα.
Στο 53΄ ο Νάκας μπήκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Ταρασιάδη που σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 72΄ ο Βίδρας απέκρουσε σε κόρνερ σώζοντας βέβαιο γκολ το σουτ του Κουμορτζή.
Στο 82΄ ο Ταρασιάδης έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και ο Παπαδόπουλος Γιάννης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 1-0
Στο 90΄ ο Βασιελιάδης απέκρουσε το σουτ του Παλαιοδήμου σε κόρνερ
Οι συνθέσεις
Α.Ε Ποντίων Κατερίνης: Βασιλειάδης, Κούρτογλου, Πεϊδης, Κεστελίδης, Παπαγιαννόπουλος, Καλουσίδης (80 Παπαδόπουλος Ι), Μαυρίδης, Βεϊδαμενίδης (62 Μπαγλαρίδης), Νάκας, Κουμουρτζής, Ταρασιάδης.
Γρεβενά Αεράτα: Βίδρας, Κατσαντώνης, Κοτενίδης (46 Παπακώστας, Γάκης (63 Παλαιοδήμος Σ), Οικονόμου, Χερίδης, Δημόπουλος Θ (71 Βιτορίνο), Δημόπουλος Ρ, Χαστάς, Παλαιοδήμος Ι, Ανανιάδης.
 
Βατανιακός - Φλώρινα 2-4
Την ήττα γνώρισε χθες ο Βατανιακός στο γήπεδό του από τη Φλώρινα με 2-4 τέρματα. Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα κρίθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Βατανιακός ήταν πολύ καλύτερος, έφτασε και σε άλλες φάσεις κοντά στο γκολ εκτός από τα δύο που πέτυχε και θα έπρεπε να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με σκορ ασφαλείας.  Στάθηκε όμως άτυχος σε πολλές φάσεις όταν η μπάλα έφευγε ελάχιστα άουτ πάνω και δίπλα από τα δοκάρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ζωντανοί και πιο ζωηροί και δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις πριν φτάσουν στο 2-2, στην εστία του Βατανιακού. Το θέμα είναι ότι στο πρώτο τέταρτο που οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν φάσεις δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ. Και ενώ φάνηκε ότι ο Βατανιακός ισορρόπησε δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά το γκολ αυτό ο Βατανιακός βγήκε και πάλι μπροστά, πίεσε και ενώ φαινόταν ότι θα φτάσει στο γκολ σε δύο αντεπιθέσεις η ομάδα της Φλώρινας πέτυχε ισάριθμα τέρματα και πήρε μια πολύ μεγάλη γι’ αυτήν νίκη και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στη μάχη που δίνει για την παραμονή της.
Τα γκολ
Στο 11΄ ο Ποτουρίδης με πολύ ωραίο κτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 1-0.
Στο 25΄ ο Μητροβόλης από ελεγχόμενη θέση οφ-σαϊντ προχώρησε και πλασάροντας τον τερ/κα Σπανό ισοφάρισε  σε 1-1.
Στο 27΄ ο Ποτουρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας  λίγο πιο κάτω από το κέντρο  του γηπέδου, προχώρησε  πολύ γρήγορα, απέφυγε έναν  αντίπαλο  και με έξοχο δυνατό σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της Φλώρινας και έγραψε το 2-1
Στο 64΄ ο Φουδιούλης με κεφαλιά μετά από σέντρα από κτύπημα ισοφάρισε σε 2-2.
Στο 74΄ ,ετά από πάσα του Ιωαννίδη ο Μητροβόλης με σουτ δίνει το προβάδισμα στη Φλώρινα γράφοντας το 2-3.
Στο 89΄ μετά από σουτ του Φωτεινού η μπάλα βρήκε στο σώμα του Τριανταφύλλου αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται το 2-4.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κεμεντσετζίδης από το Κιλκίς
Οι συνθέσεις
Βατανιακός:Σπανός, Λαζαρίδης Ι, Τριανταφύλλου, Μπουζούκης (52 Κωνσταντινίδης), Παπείρας, Τσιώμος Γ, Βασιουρής, Χρυσόπουλος (69 Αγγελάκης), Καλαμπαλίκης (78 Ανδρονικίδης), Ποτουρίδης, Μπατσαράς.
Φλώρινα: Σιαμπανίδης, Μουρουζίδης, Τραϊος, Λίτας, Φαρμάκης, Τσαπαρής (60 Ζήκος), Φουδιούλης, Ασλάνογλου, Μητροβόλης, Φωτεινός, Πλαγιατζής (69 Ιωαννίδης)
Η φλύαρη και άκαρπη υπεροχή έφερε την ήττα
Σιάτιστα – Εθνικός Κατερίνης 2-0
Την ήττα γνώρισε χθες ο Εθνικός στη Σιάτιστα από τον τοπικό Μακεδονικό αν και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν καλύτερος και το ήλεγχε. Σ’ αυτό το χρονικό όμως διάστημα δεν αξιοποίησε καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε με πιο κλασική αυτή του 60ου λεπτού και ενώ το σκορ ήταν 0-0 και μοιραία έφτασε στο πρώτο σε βάρος του γκολ σε μία φάση που το σουτ μετατράπηκε σε γκολ και με τη βοήθεια του δυνατού ανέμου που στάθηκε ρυθμιστικό παράγοντας τόσο στην ποιότητα του παιχνιδιού όσο και στο τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι που ήθελαν το παιχνίδι γιατί δίνουν τη μάχη της παραμονής ήταν καλοί μόνο στο πρώτο 20λεπτο και στο τελευταίο επίσης 20λεπτο. Τα υπόλοιπα πενήντα λεπτά ανήκουν αποκλειστικά στον Εθνικό που είχε μία φλύαρη και άκαρπη υπεροχή και επιπλέον δεν εκμεταλλεύτηκε και τον δυνατό άνεμο στο δεύτερο ημίχρονο.
Το τελικό αποτέλεσμα μπορούσε να αποφευχθεί με λίγη προσοχή και υπευθυνότητα.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 10’ ο Τσίτσαρης δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Σακελλαρίδης απέκρουσε.
Στο 20’ ο Τσίτσιρας και πάλι πιάνει το δυνατό σουτ αλλά ο Σακελλαρίδης σωστά τοποθετημένος και πάλι απέκρουσε.
Στο 30’ ο Σαμανίδης μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 40’ ο Μπεκιάρης εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών, βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά έκανε κακό κοντρόλ και έτσι πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί της Σιάτιστας.
Στο 60’ στην πιο μεγάλη φάση του αγώνα ο Καλαϊτζίδης κέρδισε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από κέντρο του γηπέδου εκμεταλλευόμενος λάθος αντιπάλου, έφυγε γρήγορα διανύοντας απόσταση είκοσι μέτρων και βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Τραπεζανλίδης.
Στο 70’ πολύ δυνατό σουτ του Στεργίου που έγινε ακόμα πιο δυνατό από τον ευνοϊκό άνεμο κατέληξε στη γωνία της εστίας του Σακελλαρίδη που πετάχτηκε αλλά ήταν αδύνατο να βρει τη μπάλα και έγινε το 1-0. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους παίκτες του Εθνικού που πλέον δεν απείλησαν τους γηπεδούχους και φτάνουμε στο 85’ όταν ο Μαλούτας σούταρε μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Σακελλαρίδη και έγινε το τελικό 2-0.
Οι συνθέσεις
Σιάτιστα: Τραπεζανλίδης, Γκαραγκούνης Ν., Παπαδόπουλος, Μαλούτας, Νασιόπουλος, Χατζηρούπης (90’ Πατσικόπουλος), Γκαρακούνης Β., Μπούρτσος (65’ Στεργίου Θ.), Στεργίου Κ., Τσίτσαρης (89’ Πανταζής), Κοτούλας.
Εθνικός Κατερίνης: Σακελλαρίδης, Θεοδοσιάδης, Δερμίσης (25’ Κλιάνης), Λαζαρίδης, Βράκας, Ζυγόπουλος, Τάσσος (75’ Ζαπουνίδης), Δούμτσης, Μπεκιάρης, Καλαϊτζίδης (87’ Σαββίδης), Σαμανίδης.
Συνέχισε τις εκτός έδρας επιτυχίες
Απόλλων Αμμοχωρίου – ΓΑΣ Σβορώνου 1-4
Συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις ο ΓΑΣ Σβορώνου νίκησε εκτός έδρας τον ουραγό Απόλλων Αμμοχωρίου με 1-4 τέρματα και έτσι παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της παραμονής του στην κατηγορία. Οι παίκτες του ΓΑΣ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο προηγήθηκαν στο σκορ. Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο την καλή τους ψυχολογία και συνέχισαν αποδίδοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και η λήξη του ημιχρόνου τους βρήκε να προηγούνται με 0-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του ΓΑΣ συνέχισαν να είναι καλοί αλλά όχι στην ένταση, το πάθος και το ρυθμό που είχαν στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν το σκορ σε 1-3. Το γκολ αυτό τους αφύπνισε και απάντησαν αμέσως σχεδόν με γκολ που κλείδωσε οριστικά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Ο ΓΑΣ Σβορώνου στο 4’ ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ του Βέργου.
Στο 19’ Ο Απόλλων έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν το διαγώνιο σουτ του Δημόπουλου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 22’ μετά από ομαδική ενέργεια των παικτών του Σβορώνου, ο Γκουνταμάνης έκανε το πλασέ, η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ν. Ιωαννίδης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 0-2.
Στο 41’ μετά από λάθος των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου, ο Μιχαλίτσιος έγινε κάτοχος της μπάλας, έφυγε γρήγορα, βγήκε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ έκανε το 0-3. Στο 61’ οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με ωραίο κοντινό πλασέ του Στόικου, μετά από σέντρα του Δημόπουλου και έγινε το 1-3
Στο 68’ ο ΓΑΣ απαντάει με γκολ όταν  με ατομική ενέργεια του Βέργου κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 1-4.
Οι συνθέσεις
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ναλπαντίδης (46’ Ιωαννιδης Ε.), Γεωργιάδης Χρ., Τριγωνίδης (58’ Αλεξανδρίδης), Γεωργιάδης Α., Φωστηρόπουλος, Ντώνος, Ιωαννίδης Ν., Απιδόπουλος, Δημόπουλος, Αλεξιάδης, Στόικου.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Τζέμπελος, Βαρβαρέζος (46’ Γκάγκος), Λιάτσος, Κατσίμπουρας (46’ Τάσιος), Νταντάμης, Αετός, Πέτρου, Γκουνταμάνης, Μιχαλίτσιος (46’ Νατσιάβας), Βέργος, Πασχαλίδης. (ΤΟΠΙΚΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks