ΤΗΝ "ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΕ": ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: 2-0

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΙΤΗ 09-2-2010

http://katerinisport.blogspot.com/ 

Μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη πανηγύρισε ο Πιερικός ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 των "μαυραετών" της Δόξας Δράμας. Οι Κατερινιώτες ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν στο "τρίποντο" μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθεις, μειώνοντας έτσι σε δυο βαθμούς τη διαφορά τους από την 6η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα μπαράζ. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και σε ένα εκπληκτικό τέταρτο (15'-30') κατάφεραν να προηγηθούν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέντα (με σύμμαχο και την τύχη), έχοντας χάσει νωρίτερα ουκ ολίγες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μακρή στο 23'. Πρωταγωνιστής στο ....διάστημα αυτό ήταν ο γκολκίπερ της Δόξας Καρατζιοβαλής που είπε "όχι" στις προσπάθειες του Πιερικού. Μετά το 1-0, ο ρυθμός του Πιερικού έπεσε κάπως, χωρίς ωστόσο η Δόξα να καταφέρει να γίνει απειλητική. Στην επανάληψη οι "μαυραετοί" μπήκαν πιο δυνατά, και απείλησαν τρεις φορές με τους Ρομπίνιο, Χλωρό και Βαν Ες, δίχως όμως να έχει συνέχεια η επιθετική τους δραστηριότητα. Μετά το 55' ο Πιερικός ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της Δόξας έδειχνε ότι δύσκολα θα απειληθεί. Οι κακές μνήμες όμως από άλλα παιχνίδια στα οποία ο Πιερικός αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα δεν άφηναν σε ησυχία τους γηπεδούχους. Τις όποιες αμφιβολίες για το αν ο Πιερικός θα κατακτούσε το "τρίποντο" φρόντισε να "σβήσει" ο Ρέγιες ο οποίος 4 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, στόπαρε τη μπάλα ύστερα από μακρινό φάουλ του Παστού και με διαγώνιο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον Πιερικό. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητής Τοπούζη, ο οποίος ήταν αρκετά αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος του Πιερικού και αρκετά ελαστικός προς τους Δραμινούς, βρήκε τους 1500 περίπου φίλους της κατερινιώτικης ομάδας να πανηγυρίζουν τη νίκη και να αποχωρούν, επιτέλους, με χαμόγελα και αισιοδοξία εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Η Δόξα Δράμας έχει το ελαφρυντικό των αρκετών απουσιών (Μαρκόφσκι, Σαμαράς, Γκονζάλεζ, Χ. Μουρατίδης, Λ. Μουρατίδη και Παρμαξίδης) ωστόσο, σε κανένα σχεδόν σημείο δεν την άφησε ο Πιερικός να "μπει" στον αγώνα. Η μεσαία γραμμή του Πιερικού λειτούργησε υποδειγματικά με τους Μαρτίνεζ και Μακρή να συνεργάζονται άψογα και "κατάπιε" τους αντιπάλους της. Επόμενο παιχνίδι για τους "μελανολεύκους" είναι αυτό της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας.

8-2-2010
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Διαιτητής: Τοπούζης (ΕΠΣ Θράκης)
Α’ Βοηθός: Μενεξής (ΕΠΣ Σερρών)
Β’ Βοηθός: Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)
4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρινες: Πέντα, Χατζηζήσης, Φρέντερικς, Παστός-Μαχαιρούδης
Κόκκινες:
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Παστός, Γιαζιτζόγλου, Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Πέντα (90’+ Κοντέων), Φρέντερικς (59’ Γκουγκουλιάς), Θάνος (87’ Ρέγιες).
Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Πακάλτσης, Ρομπίνιο, Μαχαιρούδης, Γκίκας, Τσιμπλίδης (46’ Μπαξεβανίδης), Βαν Ες, Χλωρός, Πινδώνης (63’ Τρελλόπουλος), Γαλακτερός (83’ Άγγος)
ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
  • 15’ Φάουλ του Πέντα, κεφαλιά του Μακρή, εκπληκτικά σε κόρνερ ο Καρατζιοβαλής.
  • 16’ Από κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Θάνο, ο οποίος έπιασε ένα σουτ, όχι όμως όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο σωστά τοποθετημένος Καρατζιοβαλής να αποκρούσει.
  • 23’ Δοκάρι για τον Πιερικό με κεφαλιά του Μακρή, ύστερα από σέντρα του Πέντα. Στην επαναφορά ο Παστός σούταρε πάνω σε σώματα.
  • 24’ Σουτ του Θάνου, από την κορυφή της μικρής περιοχής και αριστερά, είπε και πάλι «όχι» ο Καρατζιοβαλής.
  • 28’ Σέντρα Παντελιάδη από αριστερά, ο Θάνος πιάνει την κεφαλιά, ο Καρατζιοβαλής αποκρούει
  • 29’ ΓΚΟΛ! 1-0: Απευθείας φάουλ του Πέντα από πολύ μακριά, η μπάλα που είχε φάλτσο, πέρασε από όλους, έσκασε στη γραμμή της μικρής περιοχής του Καρατζιοβαλή και κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του.
  • 35’ Κίτρινη στον Πέντα.
  • 37’ Κίτρινη στον Χατζηζήση.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
  • 46’ Ο Μπαξεβανίδης περνάει στη θέση του Τσιμπλίδη.
  • 49’ Απευθείας φάουλ Ρομπίνιο, έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε ο Γουμάγιας.
  • 50’ Σουτ του Παπαθανασίου, η μπάλα έφτασε στον Χλωρό, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
  • 53’ Ο Παντελιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, δεν έκανε το προφανές να πασάρει, επιχείρησε το σουτ, καλό σαν έμπνευση, αλλά συρτό και όχι ιδιαίτερα δυνατό, δεν προβλημάτισε τον Καρατζιοβαλή.
  • 54’ Ο Βαν Ες μετά από εκτέλεση φάουλ, πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Πιερικού, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουμάγια.
  • 56’ Κίτρινη στον Φρέντερικς.
  • 58’ Ο Πέντα με επιμονή κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κόρνερ και δεξιά, έκανε συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Θάνος έκανε το γυριστό αλλά ο Καρατζιοβαλής μπλόκαρε.
  • 59’ Ο Γκουγκουλιάς περνάει στον αγώνα στη θέση του Φρέντερικς.
  • 63’ Ο Τρελόπουλος στη θέση του Πινδώνη.

  • 78’ Σουτ του Θάνου, η μπάλα ψηλά άουτ.
  • 83’ Ο Άγγος περνάει για τη Δόξα Δράμας στη θέση του Γαλακτερού.
  • 86’ Κίτρινη στον Μαχαιρούδη.
  • 87’ Ο Ρέγιες πέρασε στη θέση του Θάνου.
  • ΓΚΟΛ! 2-0: Εκτέλεση φάουλ του Παστού από μακριά, κάτοχος της μπάλας ο αφύλακτος Ρέγιες που μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεξιά δε δυσκολεύεται να «γράψει» το τελικο 2-0 νικώντας με διαγώνιο συρτό σουτ τον Καρατζιοβαλή.
  • 90’+2 Βγαίνει ο Πέντα και περνάει ο Κοντέων στη θέση του.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:
Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, που ήταν ασφυκτικά γεμάτα, παρακολούθησε τον αγώνα ο νέος ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας, εφοπλιστής Θανάσης Σάμιος, όπως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Δημήτρης Ελευθεριάδης.
Περίπου 200 εκδρομείς από τη Δράμα ενίσχυσαν την προσπάθεια της Δόξας. Προς το τέλος του αγώνα προκλήθηκε μικροένταση με τους φίλους του Πιερικού, όμως τα πνεύματα εκτονώθηκαν γρήγορα.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης συγκρούστηκαν οι Τσιμπλίδης και Θάνος με αποτέλεσμα να βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου για τις πρώτες βοήθειες. Τελικά ο μεν Τσιμπλίδης αγωνίστηκε με "μπανταρισμένο" κεφάλι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ενώ ο Θάνος "έδεσε" το κεφάλι του στην ανάπαυλα.
Ο τεχνικός της Δόξας Δράμας Κώστας Βασιλακάκης ήταν τιμωρημένος και το κοουτσάρισμα ανέλαβε ο βοηθός του Βασίλης Μουρατίδης.
Λόγω των ίδιων χρωμάτων των δυο ομάδων, ο Πιερικός αγωνίστηκε με μαύρο παντελονάκι και πορτοκαλί φανέλα.
"Φτωχότερο", σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές, το match program του σημερινού αγώνα.
(Οι φωτογραφίες προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πιερικός).

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks